Seară de poezie contemporană – 25 mai 2023

Uniunea Elenă din România în parteneriat cu Filiala București – Traduceri Literare (FITRALIT) a Uniunii Scriitorilor din România şi Ambasada Republicii Elene în România organizează o Seară de poezie contemporană în data de 25 mai 2023, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Str. Boteanu, nr. 1, sector 1).

În cadrul acestui eveniment, doi reprezentanţi de marcă ai poeziei române şi elene vor susţine o lectură în limbile materne din creaţiile personale: profesoara și poeta Liana Sakelliou – Grecia – din volumul „Alchimie celulară într-un atelier de pictură” (ediție bilingvă în greacă și română, traducere de Angela Bratsou și Stavros Deligiorgis, editura Vinea, 2021) și poetul și traducătorul român Peter Sragher – România din volumul „doamne, de ce m-ai făcut” (ediție bilingvă în română și greacă, traducere de Stavros Deligiorgis și Angela Bratsou, editura Vakxikon, Atena, 2022).

Pe scenă alături de poeţi se vor afla actrița Daniela Moldovan care va recita din operele în limbile română şi greacă ale celor doi autori şi doamna Angela Bratsou, unul din traducătorii volumelor de poezie în română, respectiv greacă, care ne va vorbi despre avatarurile traducerii celor două volume.

Manifestarea din Aula Bibliotecii Centrale Universitare face parte dintr-un proiect cultural mai amplu ce se va desfăşura în perioada 24 – 26 mai 2023 la Bucureşti. Între alte evenimente menţionămconferinţele din data de 24 mai 2023: Prelegerea cu tema Derrida’s Advice to Creative Writers (Sfaturile lui Derrida pentru scriitorii creativi) adomnului prof.univ.dr. emerit William Schultz de la Universitatea Națională Kapodistria (Sala de Consiliu a FLLS-UB – str. Pitar Moș 7-13, ora 12.00)şi Prelegerea doamnei prof.univ.dr. Liana Sakelliou, de la Universitatea Națională Kapodistria din Atena, moderată de doamna prof.univ.dr. Ioana Pârvulescu (Facultatea de Litere a Universității din București).