Omagierea eroilor la Drăgăşani

În data de 12 martie 2023, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Elene, Uniunea Elenă din România a organizat ca în fiecare an întâlnirea de la Drăgăşani unde au fost comemoraţi eroii greci şi filoeleni căzuţi în luptele de la 1821.

Alături de preşedintele şi deputatul Dragoş Gabriel Zisopol, din partea Uniunii Elene au participat peste 130 de persoane: preşedinţi şi membri din nouă comunităţi elene teritoriale (Bucureşti, Calafat, Craiova, Oneşti, Piatra Neamţ, Piteşti, Prahova, Roman, Târgovişte).

Au onorat evenimentul E.S. doamna Sofia Grammata, ambasadorul Republicii Elene în România, domnul Konstantinos Vlahakis, consilier general pentru Diplomație publică al aceleiaşi ambasade, reprezentanţi ai Primăriei Drăgăşani.

După întâlnirea din în cadrul Primăriei Drăgăşani, delegaţiile s-au deplasat la cimitirul „Eternitatea” din oraş unde a avut loc un Te–Deum şi au fost depuse coroane de flori la Monumentul eroilor greci şi Monumentul eroilor români căzuţi în luptele pentru eliberarea de sub dominaţia otomană.

Adresăm mulţumiri Primăriei Drăgăşani, domnului primar Cristian Nedelcu şi domnului viceprimar Adrian Zauleţ, care ne-au fost alături şi ne-au sprijinit ca de fiecare dată în această acţiune atât de importantă pentru noi.

+37