Emisiunea ,,Cultura minorităților – Kalimera” – 29.11.2021

Emisiunea ,,Cultura minorităților – Kalimera”, dedicată comunității elene din România, difuzată la postul de televiziune TVR 2 în data de 29.11.2021.

Știați că în România a fost dată în funcțiune prima rafinărie din lume? În 1857, Ploieştiul devenea primul oraş din lume cu “fabrică de gaz”. Am fost astfel țara cu cea mai mare producție de petrol rafinat în 1858. Și Bucureștiul a devenit prima capitală din lume luminată în întregime cu gaz lampant. La 160 de ani de la înfiinţarea primei rafinării de petrol din lume, a fost pus un monument în fața intrării principale la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, instituție care continuă tradiția. Este o universitate renumită ale cărei diplome sunt recunoscute în lumea întreagă. Printre cadrele didactice din universitate se numără și Dragoş Gabriel Zisopol, presedinte Uniunea Elena Din Romania, cel care a pus bazele protocolului de colaborare cu diverse instituţii din Grecia.

Aflați despre vizita ambasadorului Republicii Elene în România, Excelenţa Sa doamna Sofia Grammata la Ploiești, într-un an simbolic pentru Republica Elenă, la 200 de ani de la câștigarea independenței. Vă propunem o emisiune alături de comunitatea elenă din Prahova, să aflăm mai multe despre această întâlnire și dezvoltarea colaborării în domeniul turismului, educaţiei, dar şi în cel energetic.