Emisiunea ,,Cultura minorităților – Kalimera” – 20.09.2021

Emisiunea ,,Cultura minorităților – Kalimera”, dedicată comunității elene din România, difuzată la postul de televiziune TVR 2 în data de 06.09.2021.

Grecii s-au confruntat în această vară cu cel mai mare dezastru natural din istoria țării lor. Au ars peste 100.000 de hectare în incendii de vegetație nemaivăzute. Flăcările au devastat zone imense de pădure, au distrus case, au blocat drumuri și au forțat mii de oameni să își părăsească locuințele devenite nesigure, fiind evacuate zeci de sate. Cele mai afectate zone sunt insula Evia, nordul Atenei și zona Peloponez. În această luptă teribilă care s-a purtat, autoritățile române au trimis ajutor și Uniunea Elena Din Romania a lansat o campanie umanitară “Ajutăm poporul grec!”. Comunitatea elenă din România a fost alături de greci, pompierii români s-au remarcat pentru eficacitatea lor în lupta cu focul.

La #Kalimera despre mesajul umanității și al solidarității. Vedeți imagini de la spectacolul caritabil “Ajutăm poporul grec” organizat de Comunitatea Elena Iasi Oficial-Ελληνική Κοινότητα Ιασίου, aflați despre vizita primarului din insula Evia la București, Giannis Kontzias, insulă grav afectată de incendii, îi cunoașteți pe pompierii români care au fost alături de greci în această perioadă cumplită.