Invitație de Parteneriat cu Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești

În luna iunie a acestui an, Uniunea Elenă din România a răspuns afirmativ invitației Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti de încheiere a unui Acord de Parteneriat cu entități de drept privat, în scopul depunerii unei cereri de finanțare în cadrul programului RO-CULTURA, apelul de proiecte „Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului” lansat de Ministerul Culturii și Identității Naționale – Unitatea de Management a Proiectului.
       

Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti a dezvoltat în ultimele luni un proiect de amploare, numit Virtual Concert Hall, o platformă care are drept scop îmbunătățirea accesului la cultură a publicului larg. Succesul de care s-a bucurat această iniţiativă a atras după sine o nouă oportunitate de dezvoltare, şi anume transformarea Virtual Concert Hall într-un instrument de lucru complex. Astfel, platforma ar putea găzdui transmisiuni live ale unor concerte deosebite, organizate de marile instituţii culturale din ţară sau/şi din străinătate.
       

           Uniunea Elenă din România își propune prin participarea la acest proiect:
            – Atragerea atenţiei publicului asupra bogăţiei şi diversităţii culturale a minorităţilor naţionale din România.
          – Cultivarea bunei cunoaşteri şi înţelegeri între oameni, indiferent de etnie, cultură sau religie.
            – Promovarea valorii actului de cultură în rândul minorităţilor invitate şi a majorităţii româneşti.
            – Aprofundarea legăturilor între minorităţi ca parte a unui întreg.
      – Dezvoltarea aptitudinilor în domeniul relaţiilor interpersonale prin promovarea diversităţii.


     La propunerea Uniunii Elene din România, proiectului cu titlul “Virtual Concert Hall” coordonat de Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești, i s-au alăturat Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România și Televiziunea Română.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *