Familia Uniunii Elene din România în doliu

Familia UNIUNII ELENE DIN ROMÂNIA trece în aceste zile printr-o grea cumpănă. Cu adâncă tristeţe şi profund regret, anunţăm trecerea la cele veşnice a domnului ION UŢANU (aprilie 1941 – iunie 2020), preşedintele Filialei Elene Tulcea.


     Provenind dintr-o familie veche şi respectată, a ales profesia de inginer pe care într-o perioadă a împletit-o fericit cu munca în folosul comunităţii şi a oamenilor, în calitate de viceprimar la Primăria Municipiului Tulcea.


     Originile greceşti moştenite din familie, l-au îndreptat spre Uniunea Elenă din România încă de la înfiinţarea acesteia, unde a devenit o prezenţă activă în păstrarea şi promovarea elenismului. În funcţia de preşedinte al Filialei Elene Tulcea, a organizat pentru etnicii greci şi filoeleni, acţiuni culturale şi educaţionale reprezentative, acordând o atenţie deosebită tinerilor. Încununarea acestor eforturi, se regăseşte în contribuţia decisivă la înfiinţarea ansamblului de dansuri tradiţionale greceşti „O mie de porumbei”, acum emblema Filialei Elene Tulcea.


     Slujba de înmormântare va avea loc joi, 18 iunie 2020, ora 13.00, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Municipiul Tulcea.


      Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *