Expoziția „PERSONALITĂȚI GRECEȘTI CARE AU JUCAT UN ROL ÎN ISTORIA ROMÂNILOR, DIN ANTICHITATE PÂNĂ ÎN ZILELE NOASTRE”, 23 iunie 2021, Parlamentul României.

Cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la începutul Revoluției Elene de la 1821 și la inițiativa Asociației Culturale a Grecilor din România „NOSTOS”, sub egida Ambasadei Greciei la București și sub îndrumarea Prof.dr.habil. Tudor Dinu, Universitatea din București, are loc expoziția „PERSONALITĂȚI GRECEȘTI CARE AU JUCAT UN ROL ÎN ISTORIA ROMÂNILOR, DIN ANTICHITATE PÂNĂ ÎN ZILELE NOASTRE”.


    Deschiderea expoziției, organizată de Uniunea Elenă din România şi Ambasada Republicii Elene în România va avea loc pe 23 iunie 2021, la Palatul Parlamentului, în prezența Președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, care va adresa o alocuțiune.
La realizarea expoziției au colaborat Uniunea Elenă din România, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română, Departamentul de Studii Neoelene al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, Fundația Culturală Greacă, Școala Greacă din București „ATENA”, Asociația Prietenilor Bisericii Elene din București, Asociația Culturală „Arcadia”, Asociația Culturală „Protagoras” și Biroul Organizației Elene pentru Turism.


     Vernisajul va fi urmat în perioada care vine de o expoziție de portrete în aer liber, în clădiri reprezentative din București și din alte orașe din România în care există o prezență importantă a comunității elene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *