Album foto „REVOLUŢIA ELENĂ PE PĂMÂNT ROMÂNESC”

Editura UER Press a Uniunii Elene din România are bucuria de a anunţa apariţia albumului trilingv (limbile română, greacă, engleză) cu titlul „REVOLUŢIA ELENĂ PE PĂMÂNT ROMÂNESC”.
     Lucrarea face parte din proiectul cu acelaşi titlu iniţiat de Uniunea Elenă din România, cofinanţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi dedicat celebrării a 200 de ani de la izbucnirea Revoluţiei de la 1821.
    Evocarea momentului istoric al izbucnirii pe teritoriul Moldo-Valahiei a Revoluției de eliberare a poporului elen și omagierea acelor personalități istorice care au contribuit la înfăptuirea insurecţiei s-au realizat prin intermediul unui material video sub forma a cinci filme documentare și a acestui album foto produse cu sprijinul TELEVIZIUNII ROMÂNE, partenerul principal al programului.
    Albumul foto dedicat acestei aniversări, realizat după o ideea a prof. univ. dr. Dragoş Gabriel Zisopol, preşedintele şi deputatul Uniunii Elene din România, cuprinde un Cuvânt înainte semnat de domnul Ioannis Hrisoulakis, Secretar general în cadrul Secretariatului General al Diasporei Elene, Guvernul Republicii Elene şi un Studiu introductiv al domnului dr. Theodosios Kyriakidis, istoric specialist în istoria Balcanilor, prof. univ. dr. Facultatea de Istorie şi Arheologie a Universităţii “Aristotel” din Salonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *